Esittely


Olemme Keski-Suomessa, tarkemmin sanottuna Laukaassa asuva pieni perhe, johon kuuluu kahden aikuisen lisäksi poika (s. 2012) ja liuta koiria.  Meidän tarinamme ei ala sanoin "Olemme kumpikin kasvaneet eläinten ympäröiminä", joten lähipiirimme oli koiraharrastuksiemme alkuvuosina ihmeissään siitä, mistä oikein löysimme kipinän ja halun jakaa kotimme ja aikamme koirien kanssa. Ensimmäisen jälkeen tuli toinen.. Ja sillä tiellä olemme edelleen. Allekirjoittaneen kilpailuttaessa Dalia sen ensimmäisessä maastokisassa oli selvää, että se olisi menoa nyt. Olin löytänyt täydellisen tavan harrastaa koirieni kanssa. Lopulta olemme kumpikin tahoillamme saaneet huomata sen olleen vasta alkua ja aktiivinen vinttikoirakokeissa käyminen on vain yksi osa harrastusta, joka on vaivihkaa vallannut elämämme kaikki osa-alueet. Hetkekään emme ole katuneet.

Artolla on ahkera talkoilutausta myös kokeiden järjestelypuolelta ja onkin monelle kilpailuttajalle tuttu näky "pupukuskin" hommista ja onpa meillä molemmilla takana myös vuosia paikallisyhdistyksemme hallituksessa työskennellen. Lisäksi Hanna toimi vuoden Suomen Unkarinvinttikoirat Ry:n varapuheenjohtajana. Nykyisin harrastamme koiriemme kanssa aktiivisesti rata- ja maastojuoksuja. Unkarinvinttikoiramme on pyörähtänyt myös Toko-tunneilla ihastuttamassa ja Noa-salukin kanssa on takana kaksi vuotta vinttikoirille suunnatuilla agilitykursseilla. Näyttelyissä käymme harvoin, mutta arvostamme rotua tuntevan tuomarin näkemystä koiristamme. Koska harrastaminen on mukavaa, rentoa ja parhaimmillaan yhdessä vietettyä aikaa ystävien kanssa,  saa minut kuitenkin suhteellisen helposti yllytettyä mukaan kimppareissuillekin.

Yhteiselle polulle päädyimme, kuinkas muuten, kuin koirien kautta. Alkuaikojen iloisen kirjava koiralaumamme on muuttunut aikojen saatossa vinttikoiralaumaksi, johon kuuluu kolme salukia ja yksi unkarinvinttikoira.

Ihannesalukimme on ulkomuodoltaan ja mieleltään tasapainoinen, omaa korkean henkisen kestävyyden fyysistä kestävyyttä unohtamatta ja sillä on voimakas vietti.

Tavoitteenamme on terve, itsevarma, utelias saluki, jolla on rodulle ominainen vahva vietti. Ensisijaisesti toivomme saavamme miellyttäviä ja mutkattomia kotikoiria, jotka luottavat omistajiinsa ja laumaansa. Itsevarma koira, jolla on luoksepäästävä luonne ja ystävällinen suhtautusmitapa vieraisiinkin ihmisiin, on mukava koira myös kodin ulkopuolella.  Kyky rentoutua uusissa tilanteissa ja sopeutua muutoksiin on erittäin toivottava ominaisuus.  Tavallisesti koira, jolla on edellämainitut ominaisuudet, on myös potentiaalinen toveri harrastuksiin.

Ulkomuodossa pyrimme kohtuulliseen kokonaisuuteen. Koiraan, joka kantaa itsensä kauniisti ja jolla on vaivattomat, joustavat liikkeet.