torstai 11. heinäkuuta 2019

Väliaikaraporttia kaudelta 2019

Kausi 2019 on polkaistu vauhdikkaasti käyntiin ja on taas aika kerrata, mitä kaikkea on ennättänyt tapahtua. Kausi alkoi toukokuussa Suomi Cup-kutsukilpailussa, jossa Oghab juoksi kauniisti sijalle 2 kera sertin, A-pentujemme serkkupojan Yuzak Azadbehin napatessa Cup-voiton kolmannen kerran putkeen! Maastoilimme myös Hyvinkäällä Derbymestaruuksissa, jossa Oghab sijoittui niin ikään sijalle kaksi, vain yhden pisteen erolla voittajaan, saaden neljännen maastojuoksusertinsä. Voittoon rynnisti Oghabin tavoin täysaavikkosukuinen, nuori Qashani Bashir al-Farsi. Onnea vielä kertaalleen kumpaisellekin!






Kuva:Anniina Oksanen

Ratapuolellakin on rymistelty menemään. Oghab viimeisteli ratavalionarvonsa jo toukokuussa kauden ensimmäisissä ratakilpailuissa 480m sijoituslähdössä Kaupissa. Tämän jälkeen Oghab on voittanut toista vuotta putkeen Tähtisprintterin ja Virpiniemen Juhannusracen, missä pinkoi menemään sen verran rivakasti, että tilastoihin tallentui uusi rataennätys Virpiniemeen 480m matkalle: 32,49s.

Oghab on tähän saakka ollut ainoa ikäluokkansa radalla kilpaillut saluki, joten rataderbyjen toteutuminen oli pitkään epävarmaa. Olikin iloinen ja jännittävä uutinen, kun varmistui että rataderby toteutuu ja se juostaisiin maastoderbyistä tutun Safin kanssa. Sää kilpailupäivänä oli vaihteleva ja ennusteista poiketen alkuerät saimme juosta kauniissa, poutapilvisessä säässä erittäin otollisissa olosuhteissa. Oghabin juoksu kulki vaivattoman näköisesti ja vähäeleisesti ja hämmennykseni oli vilpitön, kun alkuerän tulokset kuulutettiin. Oghab onnistui rikkomaan 13vuotta voimissaan pysyneen Tuomarinkartanon 480metrin matkan rataennätyksen! Samalla Oghab paransi henkilökohtaista ennätystään ja uusi RE Tuomarinkartanolla onkin nyt 32,07s.  Finaalissa kohdattiin vieherikko ja kaatosade ja vetinen rata, mutta tästä huolimatta Oghab juoksi erinomaisen ajan 32,39s ja mantteloitiin kauden 2019 rataderbyvoittajaksi.



Oghab näkyy selvästi olevan iskussa. Se palautuu hyvin, on innokas ja iloinen, omaan kuplaansa menevä suorittaja. Tästä on ehdottomasti hyvä jatkaa kauden tuleviin koitoksiin!

Mutta on meidän porukasta muutkin juosseet! Sijoitustyttömme Sitku (Ardea Cinerea) kiisi kv-vauhtia Tuomarinkartanolla 6.7.2019 ja saavutti lähtönsä voiton ja toisen ratajuoksusertinsä. Saphira (Anas Discors) puolusti erinomaisesti viime vuoden Euroopan maastomestarin titteliään ja sijoittui juhannuksena Virossa pidetyissä EMM-kilpailuissa toiseksi. Onnea tytöt!